Kuppförsök, hedgefondmix och Ericsson-pengar

Nyheter i korthet Här är tidningarnas morgonnyheter i ett svep.

YTT M-KUPPFÖRSÖK. Moderatledaren har kastats in i ett nytt kuppförsök och flera tunga företrädare bedömer nu att hon kommer att tvingas bort. (Di)

FINGERPRINTMANIPULATION? En profilerad Fingerprint-aktieägare har åtalats för försök till kursmanipulation i stor skala. (Di)

RÖDGRÖNT FÖRSPRÅNG. De rödgröna partierna ökar försprånget mot de borgerliga med ett år kvar till valet, enligt en opinionsmätning från Ipsos. (DN)

ERICSSON TJÄNAR INGA PENGAR. Ericssons vd Börje Ekholm har under augusti skrivit till bolagets anställda att bolaget inte tjänar några pengar och har förlorat sin "position som klar marknadsledare". Kostnaderna behöver därför sänkas betydligt som en anpassning till lägre affärsvolymer samt för att göra Ericsson konkurrenskraftigt. (SvD)

NKS-RÄTTELSE BEGÄRD. Nya Karolinska Solna, NKS, har begärt ytterligare en rättelse och en revision av leveransen av strålbehandlingsutrustning i upphandlingen som Elekta tog hem. Detta ska vara klart i början av september. Därefter följer en slutbesiktning den 15 september. (SvD)

VARNING 2015. Transportstyrelsen varnade regeringskansliet redan 2015 för att IBM-projektet förväntades medföra säkerhetsrisker. (DN)

HEDGEFONDSMIX. Det av finansmannen Harald Mix riskkapitalbolag, Altor, ägda finanshuset Caram startar tre hedgefonder.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -