Kina-stopp för markköp i London

Börs Den kinesiska miljardären Wang Jianlins bolag Dalian Wanda har skrotat planen att köpa mark i London för 470 miljoner pund, motsvarande nära 5 miljarder svenska kronor.

Det uppger bolaget för Bloomberg News.

Flera kinesiska aktörer som utökat sina verksamheter utanför hemlandet har utsatts för ökad granskning under 2017 eftersom det kinesiska styret vill undvika ytterligare försvagning av yuanen.

Det har utöver Wanda även handlat om Anbang Insurance Group, Fosun International samt HNA (som numera är majoritetsägare i Rezidor), skriver nyhetsbyrån.

I fredags rapporterades det att Kina skärper regleringen för utlandsinvesteringar i exempelvis fastigheter, hotell, idrottsklubbar och filmer. Den kinesiska regeringen uppgav då att den kommer att upprätta en lista över inhemska företag som bryter mot reglerna om utlandsinvesteringar.

Redan i juli uppgav källor till Bloomberg News att det kinesiska styret verkat för att försvåra Wandas finansiering i spåren av att konglomeratet brutit mot restriktioner rörande investeringar utanför Kina.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -