Nibe bommar förväntningar

Rapport Värmeteknikbolaget Nibes resultat före skatt blev 481 miljoner kronor i det andra kvartalet (377). Väntat var 518 miljoner kronor, enligt SME Direkt. (Uppdaterad)

Omsättningen uppgick till 4.639 miljoner kronor (3.301). Här låg SME Direkts konsensusprognos på 4.563 miljoner kronor.

Nibes vd Gerteric Lindquist ser en generell förbättring i efterfrågebilden i såväl Europa som i Nordamerika och Asien. Det framgår av vd-ordet i rapporten.

Nibes verksamhet domineras för närvarande av att integrera de förvärv som genomförts under de senaste ett och ett halvt åren, enligt vd.

Marknadspotentialen för Nibes största affärsområde Climate Solutioins bedöms "som fortsatt god". Affärsområdet lägger stort fokus på att bli en helhetsleverantör även till flerfamiljshus och kommersiella fastigheter "eftersom även detta marknadssegment bedöms ha en stor framtida potential".

Nibes förvärvsambitioner ligger fortsatt på en hög nivå.

Nibe har sett en försämrad rörelsemarginal i det andra kvartalet 2017. Bakgrunden till försämringen uppges dels ligga i effekten av de slopade bidragen till installation av värmepump i enfamiljshus i USA och dels de två förvärven inom affärsområdet Climate Solutions som fortfarande har en rörelsemarginal på en lägre nivå än affärsområdet i övrigt.

Rörelsemarginalen i kvartalet låg på 11,4 procent (12,3). Analytikernas förväntningar enligt SME Direkt låg på 12,0 procent.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -