Mobilspelsbolag slår förväntningar

Börs Mobilspelbolaget Leo Vegas redovisar ett ebitda-resultat på 6,1 miljoner euro för det andra kvartalet 2017. Väntat var 4,7 miljoner enligt SME Direkt.

Intäkterna uppgick till 49,7 miljoner euro, mot väntade 49,0 miljoner.

För Leo Vegas har juli börjat "riktigt starkt" med spelintäkter netto om 18,3 miljoner euro (12,9), motsvarande en tillväxttakt på 42 procent.

Det uppger vd Gustaf Hagman i rapporten för det andra kvartalet.

Antalet deponerande kunder uppgick sammantaget till 173.034 (176.635) under det andra kvartalet och antalet nya deponerande kunder uppgick till 73.014 (109.718).

"Minskningen mot det andra kvartalet 2016 förklaras av rekordmånga nya kunder vid lanseringen av Leo Vegas Sport, Leo Vegas Live Casino och Fotbolls EM", framhåller vd:n som även pekar på att bolaget under juli månad återigen sett en "bra trend på nya deponerande kunder".

"I det tredje kvartalet förväntar vi oss att marknadsföring i relation till intäkterna inte kommer att avvika nämnvärt från nivån mot tidigare kvartal i år", framhåller han vidare.

Med en kassa på runt 60 miljoner euro och som obelånat har Leo Vegas "resurser att göra förvärv och investeringar framöver och vi ser goda möjligheter på marknaden", skriver Gustaf Hagman.

Leo Vegas upprepar målet för helåret 2018 om 300 miljoner euro i nettoomsättning samt att bolaget då ska uppnå en ebitda-marginal om cirka 15 procent.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -