Rapportfrossa i Nibe

Aktier På fredag kommer värmepumpsbolaget Nibe med sin nästa kvartalsrapport. En storbank ser betydande risker att marginalerna inte når upp till förväntningarna och aktien faller mer än 4 procent under tisdagen.

Nordea ser en "betydande risk" för att Nibes rörelsemarginal kommer att utgöra en besvikelse i den förestående rapporten för det andra kvartalet.

Det framgår av en uppdatering på tisdagen där riktkursen justeras ned marginellt till 67 kronor och där bankens säljrekommendation upprepas.

"Vi ser konsensus som överoptimistiskt i fråga om Nibes förmåga att få upp vinsten på organiskt vis och vi tror att den negativa påverkan från färre antal arbetsdagar möjligen är underskattad", skriver Nordea som även betonar att flera valutakursförändringar har varit negativa för Nibe.

Rapporten väntas på fredagen den 18 augusti.

Analytikerna tror i snitt att rörelseresultatet kommer att uppgå till 547 miljoner kronor, motsvarande en marginal om 12,0 procent, enligt SME Direkts sammanställning som släpptes på tisdagen. Nordea tror enligt analysen på 492 miljoner kronor och rörelsemarginal på 10,9 procent.

Nibe handlas kring 75:60 kronor vid lunchtid på tisdagen, motsvarande en nedgång om 3,8 procent sedan måndagens stängning.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -