Ny Riksbankschef och Ericsson under 50 kr

Nyheter i korthet Här är tidningarnas morgonnyheter i ett svep

INGVES KVAR? Experter menar att Karolina Ekholm är klar favorit till att bli nästa riksbankschef. Men det låsta politiska läget kan bli ett problem för S-märkta Ekholm - och rent av öppna för att Stefan Ingves får sitta kvar sex år till. (SvD)

M-KU. Moderaterna anmäler nu förre inrikesministern Anders Yegeman, försvarsminister Peter Hultqvist, EU-minister Ann Linde samt statsminister Stefan Löfvens statssekreterare Hans Dahlgren och Emma Lennartsson till KU i samband med granskningen av it-skandalen i Transportstyrelsen. (SvD)

ERICSSON UNDER 50 KR. En svag dollar är en av orsakerna bakom den senaste tidens kursfall i Ericssonaktien som på torsdagen handlades under 50 kronor för första gången i år. Varken ny vd:n eller nya storägaren, Cevian, verkar kunna stoppa fallet. (DI)

ÄG INTE AKTIER. Aktievärderingarna har blivit för höga. "Räkenskapens timma är här", skriver den schweiziska Pictet. Kapitalförvaltaren anger tre anledningar: De senaste årens börsuppgång har börjat bromsa in, den ekonomiska tillväxten är svag och centralbankerna är på väg att trappa ner på sina stimulanser. (DI)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -