Nordic Mines: Vill kombinera förslagen

Börs Nordic Mines förordrar Firesteels alternativ, som tidigare meddelat, med tillägget "trots att det ännu saknar bekräftelse på om medel finns avsatta på konto för att genomföra planerna".

Bolaget försöker alltjämt hitta ett alternativ där förslaget från Firesteel och Lau Su kan kombineras.

Det framgår av ett pressmeddelande på torsdagskvällen.

Skälet till att styrelsen står bakom Firesteels förslag är att det innebär att Nordic Mines omgående tillförs nödvändigt kapital för att säkerställa fortsatt verksamhet och för att inleda produktion vid Laiva.

Vad gäller Lau Sus förslag vill styrelsen inte avvisa det i dagsläget, då styrelsen saknar tillräckligt underlag för att kunna bedöma affären i alla delar.

"Av denna anledning förordar styrelsen att lönsamhetskalkyler, teknisk beskrivning och fördelarna versus Firesteel-förslaget genomförs, innan en ytterligare bolagsstämma kan ta ställning till om finns möjligheter att gå vidare", skriver styrelsen.

Om aktieägarna finner att Lau Sus förslag bör utredas på det sätt som nu föreslagits, är det av yttersta vikt att Lau Su även förbinder sig att bekräfta föranstalta om erforderlig finansiering fram till dess att beslut därom kan fattas och för erforderlig tid därefter, heter det.

Enligt vad styrelsen har låtit inhämta kommer nyssnämnda utredningar ta i vart fall sex månader, innan de kan föreläggas en bolagsstämma för beslut. Lau Su bör även förbinda sig att garantera ett belopp motsvarande tre miljoner US-dollar, såsom Lau Su självt har föreslagit, inom ramen för den företrädesemission som för närvarande förbereds enligt föregående årsstämmas beslut.

Vidare framgår det att sonderingar pågår för att bredda styrelsen.

Den 4 augusti meddelat bolaget att den extra bolagsstämma som tidigare skjutits upp ska hållas den 8 september.

Aktien har varit handelsstoppad sedan den 7 juli och börsoperatören Nasdaq har frågetecken kring bolags börsfähighet och då inte minst vad gäller bolagets kapacitet för informationsgivning.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -