Nattens Trump-utspel

Politik Här är den amerikanska presidentens senaste utspel: Nordkorea, opium och Putin.

President Donald Trumps varning om "eld och raseri" mot Nordkorea var kanske inte tufft nog.

Det sade presidenten till reportrar på torsdagen, enligt Bloomberg News.

Om Nordkorea "gör något" så bör de vara "väldigt nervösa, för saker kommer hända som de aldrig trott var möjligt", fortsatte Donald Trump.

Uttalandet var ett svar på en fråga om den nordkoreanske generalen som på torsdagen avfärdade Donald Trumps varningar som "fullständigt nonsens" och sade att landet kommer färdigställa planen för en attack mot ön Guam i Stilla havet där USA har flera militärbaser. Vidare sade presidenten att han alltid är öppen för förhandlingar, men att "de har förhandlat 25 år nu".

Donald Trump förklarade på torsdagen opiumkrisen ett nationellt nödläge. Det skriver Business Insider. Vidare sade presidenten att han planerar att investera mycket tid och pengar för att ta itu med opiumepidemin.

Donald Trump tackade på torsdagen ryske presidenten Vladimir Putin för att ha skickat hem ett flertal amerikanska diplomater från Ryssland, "eftersom vi nu har en mindre lönelista", rapporterar Reuters.

"Jag vi tacka honom eftersom vi försöker att skära ner vår lönelista, och vad mig anbelangar är jag mycket tacksam att han skickade hem ett stort antal personer. Det finns inga verkliga skäl för dem att åka tillbaka", sade han.

Reuters påpekar att det är oklart huruvida Donald Trumps kommentarer var ett skämt.

Vladimir Putin beslutade den 30 juli att skicka hem 755 av USA:s 1.200 ambassads- och konsulatsanställda i Ryssland som en respons på de nya sanktioner som USA:s kongress beslutat att införa.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -