Pricer-bas ville ha "aktivare tillväxtstrategi"

Börs När Pricers styrelseordförande Bo Kastensson märkte att den tillväxtstrategi han ville driva saknade stöd i övriga styrelsen valde han att avgå. Det säger han till Nyhetsbyrån Direkt.

I samband med något som kan liknas vid en styrelsekupp våren 2014 valdes Bo Kastensson till ny styrelseordförande i etikettbolaget. Att få in den nya vd:n och ge stabilitet åt bolaget, var budskapet vid tillträdesdatumet. Sedan dess har Pricer styrts av en rad olika verkställande direktörer, där en majoritet har varit tillförordnade under en rekryteringsprocess.

När Andreas Renulf i april 2017 avgick som vd klev Bo Kastensson in som arbetande styrelseordförande. De strategier man arbetade fram med Andreas Renulf har Bo Kastensson då försökt följa upp.

"Jag har dragit i gång ett antal initiativ som jag inte fått övriga styrelsens uppbackning på. Det stod inte klart för mig initialt att vi inte var överens, utan det är något som blivit klart för mig under de sista veckorna", säger Bo Kastensson till Direkt.

Hur skiljer sig din syn på arbetet från övriga styrelsen?

"Jag har velat föra en betydligt aktivare tillväxtstrategi och det medför ju vissa kostnader, som jag tycker var motiverade, men jag har förstått att övriga styrelsen inte tycker att man som ordförande arbetar på det viset. Jag kommer ju från riskkapitalsidan så för mig är det väldigt naturligt att gå in och arbeta mycket aktivt.

Var det tal om att övergå till en ledamotsplats?

"Jag övervägde det under ett par dagar för bolagets skull, men då har man ju kvar samma konflikt i styrelserummet och ärligt talat var jag inte speciellt pigg på det", säger han.

Bo Kastensson äger 600.000 aktier i Pricer, en post som är värd cirka 6,3 miljoner kronor och som gör honom till den 19:e största ägaren i bolaget.

Om han kommer behålla aktierna har han inte beslutat om ännu, men det är inte troligt att han utökar posten, säger han själv.

"Jag ligger inte och spekulerar i bolag jag inte är engagerad i", förtydligar Bo Kastensson.

Han ersätts på ordförandeposten av Bernt Ingman som kom in i styrelsen 2014. Bernt Ingman, som tidigare varit finanschef på Husqvarna, Munters och Dor, är även styrelseordförande i Beijer Ref och i SBC Sveriges Bostadsrättscentrum.

Graf: Pricers kursrörelse sedan årsskiftet inkl. dagens tapp om drygt 6 procent.

image

Källa: Infront

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -