Idex ökar förlusterna

Börs Det norska biometribolaget Idex, som konkurrerar med Fingerprint Cards, redovisar ett rörelseresultat på -65,1 miljoner norska kronor för det andra kvartalet 2017 (-44,1).

Det framgår av bolagets delårsrapport.

Nettoomsättningen uppgick till 4,7 miljoner norska kronor (14,1).

 Idex har nyligen lanserat en sensor anpassad för kontaktlösa kort och den testat enligt biometribolaget nu av en europeisk "top-tier"-kortintegraterare.

Det skriver Idex i sin delårsrapport.

Idex uppger även att det ökat sin satsning i Asien där bolaget också fått en första order för sin kortsensor från en större asiatisk kund. Idex räknar med att ett flertal nya kunder kommer att inleda tester av produkten under andra halvåret 2017.

"Kortmarknaden är prioriterad för Idex. För att behålla vår ledarposition fortsätter företaget att investera betydande resurser för att stärka personalsituationen.

Vad gäller marknaden för sensorer till mobiltelefoner är den enligt Idex "konkurrensutsatt och priskänslig". Detta förhållande har enligt bolaget lett till "lägre volymer än väntat" inom smartphones för 2017 års första hälft.

Idex redovisade ett rörelseresultat på -65,1 norska kronor för det andra kvartalet 2017 (-44,1). Nettoomsättningen uppgick till 4,7 miljoner norska kronor (14,1).

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -