Dagens nya aktierekar

Börs Swedol och Novo Nordisk finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

Danske Bank Markets höjer riktkursen för Swedol till 38 kronor från 36 kronor. Det framgår av ett marknadsbrev. Marginalförbättringar under andra kvartalet i kombination med kursförändringar i upphandlingsvalutor gör att Danske höjer sina prognoser för Swedols vinst per aktie med 4-8 procent för helåren 2017-2019.

Vad gäller Swedols nya tillväxtmål, en försäljning om 5 miljarder kronor 2020, ser Danske det som ambitiöst och bedömer att bolaget kan växa med ytterligare cirka 10 procent per år.

Danske upprepar rekommendation köp för Swedol.

"Vi ser en potential i aktien, sett till bolagets goda resultatmomentum samt 20-rocentiga rabatt till peers för 2017, och vi bedömer att ytterligare förvärv kan vara en trigger för aktien", skriver Danske.

Handelsbanken rekommenderar att vara överviktad i det danska läkemedelsbolaget Novo Nordisk inför presentationen av resultaten från Sustain-7 studien för diabetesläkemedlet Semaglitude avseende betydande viktminskning. Bankens analytiker räknar med ett positivt studieutfall. Det framgår av ett morgonbrev. Handelsbanken upprepar sin rekommendation för Novo Nordisk om öka.

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -