Senaten - Obamacare består

USA Flera viktiga beslut fattades igår i den amerikanska senaten. Förslaget att häva Obamacare stoppades, sanktioner mot Ryssland har godkänts och förslag om gränsskatt på import har dragits tillbaka.

Den amerikanska senaten blockerade på fredagsmorgonen svensk tid ett förslag om att häva Obamacare. Det rapporterar Bloomberg News.

Tre republikanska senatorer röstade emot den omarbetade föreslagna mer tunna hälsovårdsreformen. En av dem som röstade emot var John McCain.

Den amerikanska senaten röstade under natten för ett lagförslag som hindrar USA-presidenten från att ta bort vissa särskilda sanktioner mot Ryssland som att lägga till sanktioner mot Iran och Nordkorea.

Det rapporterar Bloomberg News.

Från Vita huset meddelades det att sanktionslagstiftningen som nu godkänts av representanthuset och senaten ska granskas innan president Donald Trump sätter sin underskrift på lagförslagen.

Representanthusets talman Paul Ryan ska ha meddelat Republikanerna att förslaget om den kontroversiella gränsskatten inte längre gäller, enligt källor med insyn i ärendet.

Det skriver Bloomberg News på torsdagen.

Förslaget ämnade att höja skatten på import till USA och att sänka skatten på export.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -