Lundin Mining slog förväntningarna

Rapport Gruvbolaget Lundin Minings resultat blev något bättre än väntat. Bolaget höjer investeringstakten men bibehåller utdelningsnivån.

Gruvbolaget Lundin Minings operativa rörelseresultat blev 236 miljoner dollar för det andra kvartalet 2017 (135). Analytikerna hade räknat med ett operativt resultat på 232 miljoner dollar, enligt SME Direkt sammanställning inför rapporten.

Försäljningen uppgick till 455 miljoner dollar för perioden (342). Här låg SME Direkts konsensusprognos på 463 miljoner. Kassaflödet från rörelsen uppgick till 179 miljoner dollar under kvartalet. I det första kvartalet 2017 uppgick kassaflödet till 245 miljoner dollar.

Lundin Mining höjer sin prognos för investeringar, capex, för helåret 2017. Det framgår av delårsrapporten. Den tidigare prognosen, som uppdaterades i rapporten för det första kvartalet, låg på 390 miljoner dollar. Det var i sin tur en sänkning från 405 miljoner dollar.

Los Diques fortgår enligt plan, och kostnadsprognosen för projektet är oförändrad, men timingen är annorlunda. Bolaget spår att kostnader om 15 miljoner dollar, som tidigare räknats till 2018, i stället kommer belasta 2017.

45 miljoner dollar av capex-ökningen går till ny utrustning till Candelariagruvan i Chile, för att öka kapacitet och lönsamheten. Ytterligare 10 miljoner går till gruvan för att bättra på infrastrukturen i anläggningen. 30 miljoner hänförs till kostnader kring Neves-Corvo-projektet, som godkändes under kvartalet.

Prospekteringsbudgeten beräknas öka till 75 miljoner dollar. Bolaget har tidigare räknat med prospekteringskostnader om 65 miljoner dollar under 2017.

Gruvbolaget Lundin Mining fortsätter i tidigare utdelningstakt om 0:03 kanadadollar per kvartal, motsvarande 0:12 dollar för helåret.Det framgår av ett pressmeddelande.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -