Dagens aktierekar

Aktier Bland dagens analyser återfinns tre köprekommendationer inom skog, verkstad och media. Ett investmentbolag får dock sänkt rekommendation.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Ratos till behåll från köp. Riktkursen sänks till 44 från 46 kronor. Det framgår av en analys.

ABG Sundal Collier inleder bevakning av Storytel med köprekommendation och riktkurs 85 kronor. Det framgår av en analys.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för massa- och pappersbolaget Stora Enso till köp, från tidigare behåll. Riktkursen höjs samtidigt till 13:50 euro från 12:00 euro. Det framgår av en analys daterad den 27 juli.

"Stora Enso rapporterade ett något lägre operativt ebit-resultat än väntat för det andra kvartalet, men med en positiv guidning för det tredje kvartalet och för driftsättningen av Beihai-bruket", skriver Paretos analytiker med hänvisning till den anläggning för tillverkning av konsumentkartong som är under uppförande i Kina.

Vidare menar investmentbanken att de högre massapriserna ännu inte fått fullt genomslag i resultaträkningen. "Risk/reward har förbättrats", summerar Pareto sin syn på Stora Enso efter halvårsrapporten.

Kepler Cheuvreux inleder bevakning av Gränges med köprekommendation och riktkurs 105 kronor. Det skriver Bloomberg News.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -