Astra Zenecas studiemiss

Rapport Astra Zenecas resultat för andra kvartalet slog förväntningarna. Men svaga data i en viktig studie kastar en lång skugga över rapporten.

Läkemedelsbolaget Astra Zeneca redovisar ett resultat per aktie för kärnverksamheten (Core) på 0:87 dollar i det andra kvartalet 2017, framgår det av delårsrapporten. Analytikernas förväntningar låg på i genomsnitt 0:79 dollar per aktie, enligt SME Direkts prognossammanställning.

Astra Zenecas intäkter under det andra kvartalet landade på 5.051 miljoner dollar. Analytikernas snittprognos var här en försäljning på 4.956 miljoner dollar.

Men det goda resultatet överskuggas av svaga data från bolagets viktiga Mystic-studie som undersöker en kombinationsbehandling mellan Imfinzi och tremelimumab för behandling av en form av första linjens icke småcellig lungcancer.

Astra Zenecas Mystic-studie nådde inte upp till det primära målet för progressionsfri överlevnad i de första interimsresultaten. Det framgår av ett pressmeddelande. Som ett sekundärt mål, även om det inte undersöktes, hade Imfinzi som monoterapi inte nått upp till de fördefinierade tröskelvärdena gentemot nuvarande standardbehandling i den berörda indikationen.

Studieresultaten som presenteras beskrivs av Astra Zenecas medicinska chef Sean Bohen som en "besvikelse".

Astra Zenecas svenska presschef Jacob Lund påpekar vikten av tålamod efter de inledande misslyckade studieresultaten för Mystic."Dagens uppdateringar visar att vi levererar på vår strategi, med en ekonomisk utveckling i linje med förväntningarna. Trots de initiala resultaten måste vi vara tålmodiga när det gäller Mystic, eftersom studien fortsätter som planerat för att utvärdera total överlevnad (overall survival).

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -