Köpanalyser lyfter Intrum

Aktier Intrum Justitias aktiekurs rekylerar kraftigt efter tisdagens rapportbesvikelse. Positiva analyser och höjda riktkurser bidrar till styrkan i aktien.

Carnegie ser en rejäl kurspotential i Intrum Justitia. Banken höjde riktkursen efter rapporten till 366 kronor, vilket motsvarar en potential på nästan 40 procent i förhållande till tisdagens stängningskurs på 262:90 kronor. Även Handelsbanken Capital Markets ser potential i aktien och höjde sin rekommendation till till köp från öka. Riktkursen sattes till 335 kronor.

När rapporten presenterades under tisdagen så blev det stora kursrörelser i aktien, initialt uppåt, för att därfter rasa med nära 8 procent. En bidragande orsak till de stora rörelserna var svårtolkade siffror i kombination med ett brett prognosintervall.

Under gårdagen beskrevs rapporten som "knepig" av en analytiker med hänvisning till att det var svårt att sätta siffrorna i relation till analytikernas väntevärde med tanke på den svårighet att prognostisera som sammanslagningen med Lindorff har fört med sig.

Intervallet för SME Direkts konsensus för proforma för nettoresultatet sträckte sig mellan 181 miljoner kronor till 504 miljoner kronor. Den stora spännvidden mellan lågt och högt speglar osäkerheten om vad som kunde förväntas, enligt analytikern. En ytterligare faktor var engångsposterna i resultatet.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -