Kepler tror på Elekta

Analys Elekta har haft sina problem men de tycks kunna förpassas till historiens skräphög och nu vänds blickarna framåt i stället och då ser det desto ljusare ut. Det menar Kepler Chevreux i en analys.

Kepler Cheuvreux ger Elekta en köprekommendation och riktkurs 103 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare under onsdagen.

"Historiskt har Elekta stått för en del saker som vi inte gillat och befogad skepticism har omgärdat aktien. Med det sagt, har de flesta av problemen åtgärdats och saker håller på att förbättras", skriver analyshuset och fortsätter:

"I vår analys ser vi att ordertrenden signalerar både bättre momentum och att Elekta närmar sig Varian medan tillväxtmarknaderna verkar återhämta sig".

Kepler Cheuvreux noterar vidare att analytikerlägret är delat i synen på Elekta och kan på goda grunder förstå det men väljer ändå alltså att se framåt.

Analyshuset menar att Elektas mål om att nå 75 order för dess flaggskeppsprodukt, det MR-styrda strålbehandlingssystemet Unity, till och med 2019 ser ut att bli alltmer troligare baserat på Elekta-ledningens signaler.

"Allmänt betraktat tror vi att risken i förhållande till våra estimat är mer på uppsidan än nedsidan", heter det i analysen.

Vid 13.45-tiden på onsdagen hade Elekta-aktien stigit över 4 procent till närmare 84 kronor på en något fallande Stockholmsbörs.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -