Telenor slog förväntningarna

Nyhet Telenor slog marknadens förväntningar i sin delårsrapport. Därtill passar bolaget på att höja sina prognoser för helåret. Aktien stiger kraftigt på börsen.

Den norska teleoperatören Telenor redovisar ett underliggande ebitda-resultat, före engångsposter, på 12.719 miljoner norska kronor för det andra kvartalet 2017, framgår det av delårsrapporten. Analytikernas förväntningar låg på ett underliggande ebitda-resultat på 11.718 miljoner norska kronor enligt SME Direkt. Nettoomsättningen blev 31.470 miljoner norska kronor, mot väntade 31.175 miljoner.

Telenor höjer sin prognos för ebitda-marginalen 2017 till 38-39 procent. Tidigare prognos var en marginal på cirka 37 procent. Det framgår av kvartalsrapporten. Enligt SME Direkt låg analytikernas snittförväntningar inför rapporten på en justerad ebitda-marginal på 37,5 procent för helåret 2017.

Prognosen om en organisk försäljningstillväxt på 1-2 procent 2017 upprepas. För det första halvåret 2017 redovisar Telenor en justerad ebitda-marginal på 39,0 procent och en organisk försäljningstillväxt på 1,2 procent. Prognosen för investeringarna, capex, är fortsatt att de ska uppgå till 15-16 procent av intäkterna 2017.

Styrelsen har beslutat att inleda ett återköpsprogram av upp till 2 procent av bolagets egna aktier, motsvarande upp till 30 miljoner aktier. Baserat på fredagens aktiekurs motsvara återköpsprogrammet upp till 4,3 miljarder norska kronor.

Analytikerkårens bedömning av aktien var inför rapporten splittrad. Av de analytiker som deltagit i SME Direkts sammanställning har tre stycken rekommendationen köp eller öka för aktien, medan fyra har behåll eller avvakta och fem sälj eller minska.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -