Aktien som får köpsignal

Teknisk analys Investtechs tekniska analyser visar på köpsignal för ett läkemedelsbolag. En av börsens klädaktier får däremot säljsignal.

OMX Stockholm PI har brutit en kortsiktigt stigande trendkanal vilket signalerar en kommande sidledes utveckling. Kursen är dock kvar i en stigande trendkanal på medellång sikt och det finns stöd vid 563 punkter på medellång och lång sikt.

Vi bör se en slutkurs under stöden vid 553-564 punkter innan detta skall ses som en signal om en långsiktig nedgång på Stockholmsbörsen.

Investtechs kortsiktiga hausseindex ligger på 39 punkter vilket indikerar att det råder en övervikt av pessimistiskt inställda investerare på kort sikt. Det långsiktiga ligger på 52 punkter vilket indikerar att det råder en jämvikt av pessimister och optimister bland långsiktiga investerare.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 69 procent och köpandelen för det senaste året är 67 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Det innebär att det skett ungefär dubbelt så många köp som försäljningar bland insiders under perioderna.

Vi befinner oss i en statistiskt stark period på Stockholmsbörsen där 26 juni till 23 juli givit en genomsnittlig uppgång på cirka 2,5 procent. Läs mer om Investtechs forskning kring årstidsvariationer.

Indexet är tekniskt svagt positivt på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Svag köp.

 

MQ Holding har brutit ned från en närmast horisontell trendkanal. Det indikerar att det nu råder en övervikt av pessimistiskt inställda investerare. Fortsatt svag utveckling indikeras då aktier med denna typ av säljsignal följts av en genomsnittlig avkastning på -5,5 procentenheter sämre än referensindex på tre månaders sikt.

Nästa stöd finns vid cirka 29 kronor – här har kursen vänt upp tidigare – vilket indikerar att det kan finnas köpare på dessa nivåer. En slutkurs under 29 kronor kommer vara ytterligare en negativ signal.

Investtechs rekommendation: Sälj.

 

Karo Pharma ligger i en stigande trendkanal. Kursen har dessutom reagerat tillbaka ned mot golvet i trendkanalen vilket indikerar att uppsidan är stor i förhållande till nedsidan. Nedgången har skett på avtagande volym vilket indikerar att säljarna är passiva.

Det finns stöd vid golvet i trendkanalen och vid cirka 40 kronor, vilket kan begränsa nedsidan. En slutkurs som innebär brott genom 40 kronor kan användas som stop loss-nivå för att begränsa nedsidan.

Investtechs rekommendation: Köp.

Här får du veta mer om hur teknisk analys tolkas.

 

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -