Svenskar sålde aktiefonder i juni

Fonder 9,8 miljarder kronor gick netto in i fonder i juni. Mest kapital gick in i penningmarknadsfonder medan aktiefonderna hade ett utflöde. Och indexfonder tar en allt större del av sparande.

De knappt 10 miljarder kronor som netto gick in i fonder, gör att första halvåret summerar till 59,5 miljarder kronor. Största nettoinflöde under halvåret har aktiefonder haft. Utflödet på 1 miljard i juni gör att det blev ett plus på 25,6 miljarder kronor januari till juni.

Penningsmarknadsfonderna som lockade till sig mest pengar i juni, hade tidigare ett nettoutflöde. Totalt under det första halvåret blev nettot 1,2 miljarder kronor.

Källa: Fondbolagens Förening

Globalfonder var populärast bland de olika aktiefondskategorierna, såväl i juni som under det första halvåret. Nordamerika var minst populärt med nettoutflöde såväl i juni som under halvåret.

Även om aktiefonderna hade ett utflöde, så hade indexfonder ett inflöde på 1 miljard. Och indexfonder står för nästan hela nettoinflödet för aktiefonder under det första halvåret.

Källa: Fondbolagens Förening

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -