Heta Listan: Halvårsavstämning

Heta Listan Det är hög tid för utvärdering när första halvåret närmar sig sitt slut. Börsutvecklingen har varit stark och resultaten generellt goda för våra affärsförslag.

Sommarledighet stundar och även aktiehandlare tar semster, åtminstone delvis. Under sommarmånaderna sjunker nämligen aktiviteten på börsen. Men sedan årsskiftet har tempot varit högt.

Hittills i år har det breda indexet OMXSPI stigit med 10 procent, vilket givit goda förutsättningar för våra mer kortsiktiga inhopp i diverse värdepapper. Listan har letat aktieförslag även utanför Sverige, då främst i USA och våra nordiska granländer. Även där har börsutvecklingen varit bra.  

En liten skillnad i strategin mot fjolåret är att vi varit mer generösa med tiden som aktierna tillåtits ligga kvar på listan. Så länge trenden varit stigande har aktierna fått vara kvar, om inte målkurs eller stop loss slagits i.

Halvårsavstämningen är baserad på kursdata från lunchtid den 27 juni och inkluderar även öppna positioner på listan.

Årets tre bästa affärsförslag var Kotipizza, Rottneros och amerikanska Applied Materials (AMAT). I alla tre aktier hade vi satt en hög målkurs, cirka 20 procent över respektive triggernivå. Gemensamt för de tre är att de ganska snabbt nådde sin målkurs efter vårt inträde.

Affärsförslag som gått rakt i soptunnan var amerikanska Ubiquiti, BE Group och Swedol.

Totalt har 27 affärsförslag stigit över sin respektive triggerkurs och därgenom kvalat in på Heta Listan.

Av dessa har 14 givit vinst, 3 stycken har givit en marginell vinst eller förlust (+2 procent till -2 procent) och 10 stycken har varit förlustaffärer. Av dessa 27 stycken är 5 stycken fortfarande aktiva på listan.

(*Ny stop loss)

Sedan förra veckan har listan tappat två aktier. D. Carnegie och Raysearch har slagit i respektive stop loss. Båda aktierna har funnits på listan bara en kort tid. I övrigt är variationerna små.

För att trygga upp höjs stop loss-nivåerna i Henkel, DSV och 3M till samma nivå som respektive ingångskurs.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -