Oljepriset faller allt lägre

Börs Råoljepriset hamnade under förnyad press på onsdagskvällen svensk tid då Brentoljan föll till nivåer runt 44:50 dollar och WTI-oljan låg strax över 42 dollar fatet.

Statistik från USA:s energidepartement visade att de amerikanska lagren av råolja minskat med 2,5 miljoner fat i förra veckan, men det räckte inte för marknaden.

"Jag tror inte att en rapport räcker för att skingra rädslan. Jag skulle bli förvånad om det här var början på en vändning", sade Gene McGillian, analyschef vid Tradition Energy, till Bloomberg News.

Den fortsatta utvinningen av skifferolja i USA tillsammans med ett förnyat utbud från Libyen har bidragit till den rådande oron, och priset är nu tillbaka på de nivåer som rådde innan Opec och andra oljeproducerande länder i november i fjol kom överens om produktionsneddragningar.

"Det är ett hav av negativitet. Det handlar om ett sentiment som tynger marknaden", sade Maxwell Gold, investeringsstrateg vid ETF Securities, till Bloomberg.

Brentoljan i första termin hade omkring klockan 20.20 fallit drygt 3 procent till 44:63 dollar, medan WTI-oljan var ned 2,5 procent till 42:42 dollar per fat.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -