KK-hot halverade Takata-aktien

Börs Den japanska krockkuddetillverkaren Takata, en konkurrent till svenska Autoliv, föll över 50 procent när handeln i aktien återupptogs efte uppgifterna om ett konkursförfarande.

Det rapporterar Bloomberg News.

Över 28 miljoner Takata-aktier har bytt ägare under handelsdagen där aktien noterades ned så mycket som 53 procent.

Takata har hittills uppgett att bolaget inte har tagit beslut kring att inleda ett konkursförfarande och att bolaget väntar på en rekommendation från en extern kommitté.

Alla alternativ finns på bordet och Takata kommer att fatta sitt slutliga beslut utifrån vad kommittén föreslår, har bolaget tidigare kommunicerat som svar på medieuppgifter.

För en vecka sedan skrev flera medier, däribland Reuters, att Takata förväntas ansöka om konkurs i Japan och USA under den nuvarande veckan (vecka 25).

Den japanska krockkuddetillverkaren har en längre tid haft stora problem med dess gasgeneratorer, den enhet som blåser upp en krockkudde vid en olycka. Under vissa omständigheter har gasgeneratorerna kunnat explodera okontrollerat, vilket har kopplats samman med åtminstone 17 dödsfall och över 100 personskador.

Bara i USA har nästan 70 miljoner krockkuddar återkallats och kostnaderna globalt har uppskattats till över 12 miljarder dollar.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -