Dagens nya aktierekar

Börs Volvo och Ericsson finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer

Carnegie höjer sin rekommendation för HIQ till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 60 från 56 kronor. Det skriver Bloomberg News.

Deutsche Bank inleder bevakning av SCA-avknoppningen Essity med rekommendationen behåll. Riktkursen 255 kronor anges. Det framgår av en analys.

Danske Bank Markets höjer sin rekommendation för SCA till köp från behåll. Det skriver Bloomberg News.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Bergman & Beving, efter uppdelningen från B&B Tools till Bergman & Beving och Momentum Group, till öka från köp. Riktkursen sätts till 155 kronor, att jämföra med onsdagens stängningskurs 143:75 kronor för B&B Tools. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Momentum Group får en köprekommendation av banken med en riktkurs på 100 kronor. Momentumaktien debuterade på Stockholmsbörsens midcaplista på onsdagen och stängde på kursen 76 kronor.

Nordea Markets höjer riktkursen för Nokia till 5:90 euro från 4:50 euro. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en uppdatering från banken. Nordea förväntar sig att Nokia presenterar fortsatt framgångsrika kostnadsnedskärningar i bolagets kvartalsrapport den 27 juli och håller ögonen på hur mycket intäkter Nokia får genom patentavtalet med Apple. Nokias stängningskurs på torsdagen: 5:745 euro.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Ericsson till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 65 från 50 kronor, att jämföra med onsdagens stängningskurs 62:80 kronor för B-aktien. Det framgår av en uppdatering från banken.

Swedbank höjer riktkursen för Volvo till 175 kronor från 165 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys daterad 21 juni, författad inför fordonsbolagets halvårsrapport den 19 juli. Swedbank väntar sig en stark rapport, och att den återhämtning som syntes i det första kvartalet fortsätter.

Rörelseresultatet väntas ha förbättrats med 51 procent till 9,3 miljarder kronor, med anläggningsmaskiner som främsta drivkraft i vinstförbättringen. Banken nämner, efter att ha bevistat Volvos kapitalmarknadsdag i tillverkningsenheten för anläggningsmaskiner i Eskilstuna i maj, att efterfrågan på hjullastare tycks ha ökat i Europa.

Ett orosmoln finns dock: risken för att lastbilsköpare stämmer lastbilstillverkarna baserat på en EU-dom från 2016 om prissamarbete. Swedbank väntar sig dock att skadan från detta blir begränsad och höjer sina vinstestimat med 5-8 procent.

Morgan Stanley höjer sin rekommendation för Alfa Laval till övervikt från undervikt. Riktkursen höjs till 207 från 176 kronor. Det skriver Bloomberg News. Alfa Laval stängde på onsdagen vid kursen 175:30 kronor.

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -