Precise: Inte haft önskad utveckling

Börsr Precise Biometrics har inte haft den utvecklingen som förväntats och inte den försäljningstillväxt som önskats inom affärsområdet Mobile Smart Card Solutions, säger vd Håkan Persson till Nyhetsbyrån Direkt.

"Vi har sagt att vi ska utvärdera vad vi ska göra med verksamheten och har nu hittat en lösning som säkerställer framtiden och tar hand om existerande kunder", säger han.

Lösningen förväntas efter övertagandet att ge "en liten intäktsström" i form av kommission per såld läsare fram till och med år 2020. Håkan Persson anger att det är en "positiv affär" då Precise därmed i stället kan lägga "mer tid och resurser på det vi måste fokusera på".

"Vi har många anställda som är engagerade i båda våra affärsområden i dagsläget. Denna lösning ger oss väsentligt mer utrymme att fokusera på affärsområdet Fingerprint Technology. Vi kraftsamlar där vi behöver det och det är huvudargumentet till denna affär", säger han.

Rörande bedömning om oförändrad omsättning för kvarvarande verksamhet under 2017, mot 2016, säger vd:n att det är tidigare budskap som upprepas. Under det första halvåret förväntas minskade intäkter från samarbetet med Fingerprint Cards påverka omsättningen negativt jämfört med 2016.

"Men vi hoppas och tror att andra kunder ska leverera under det andra halvåret och att vi då har en bättre intäktsutveckling", säger han.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -