Aktierna med köpsignaler

Teknisk analys Investtechs tekniska analyser visar på köpsignaler för en klassiker och ett spelbolag. Men en annan aktie i spelsektorn får säljsignaler.

OMX Stockholm PI steg under måndagen och forcerade tidigare motstånd upp till 595 punkter vilket därmed gav en ny all time high. 

Stöd finns i första hand vid 577 och 593 kronor på kort sikt. Vid brott genom dessa nivåer finns det fortsatt stöd vid 553-564 punkter. Vi bör se en slutkurs under den nedre nivån innan detta skall ses som en signal om en mer långsiktig nedgång på Stockholmsbörsen.

Investtechs kortsiktiga
hausseindex ligger på 52 punkter vilket indikerar att det råder en jämvikt av optimistiskt och pessimistiskt inställda investerare på kort sikt. Det långsiktiga ligger på 57 punkter vilket indikerar att det råder en övervikt av optimister bland långsiktiga investerare.

Andelen insiderköp
på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 68 procent, enligt Investtechs insiderbarometer, och andelen insiderköp för det senaste året ligger på 67 procent.

Juni har historiskt
givit en genomsnittlig nedgång på 0,3 procent medan juli har givit en genomsnittlig uppgång på 2,1 procent. Läs mer om Investtechs forskning kring årstidsvariationer.

Indexet är tekniskt positivt på medellång sikt.

 

ABB ligger i stigande trendkanaler på samtliga av Investtechs tidsintervall vilket indikerar att optimismen ökar stadigt då investerare under en längre period varit villiga att betala mer för att komma in i aktien. Enligt Investtechs forskning har aktier i stigande trendkanaler fortsatt att stiga, och det i en takt högre än referensindex.

Aktien har brutit ett tidigare motstånd vid 221 kronor vilket öppnar upp för fortsatt uppgång. Vid reaktioner tillbaka finns nu stöd vid 212-221 kronor på kort sikt vilket kan begränsa nedsidan.

Investtechs rekommendation: Köp

 

G5 Entertainment har, efter en närmast sidledes utveckling senaste tre månaderna, passerat en tidigare topp vid 227 kronor. Uppgången skedde på hög volym vilket indikerar att köparna är aggressiva.

Aktien har brutit taket i en stigande trendkanal på kort sikt vilket öppnar upp för fortsatt uppgång och vid reaktioner tillbaka finns det stöd vid 184-225 kronor vilket kan begränsa nedsidan.

Strax före brottet, närmare bestämt den 13 juni, rapporterade styrelseledamot Stefan Lundborg aktieköp för 429 000 kronor.

Investtechs rekommendation: Köp

 

Catena Media har brutit en fallande trendkanal efter en tids sidledes utveckling. Brottet signalerar en svagare stigningstakt och en kommande utveckling i linje med index.

Kursen har dessutom brutit stödet vid 96 kronor vilket indikerar att de investerare som ansett att aktien varit köpvärd på denna nivå, inte var tillräckligt många för att hålla kursen över denna nivå. Det indikerar att det nu är en övervikt av pessimistiskt inställda investerare som går ned i pris för att komma ur aktien. Brottet signalerar i första skedet nedgång till stödet vid 80 kronor.

Investtechs rekommendation: Svag sälj


Adrian Axelsson, analytiker Investtech

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -