Nya villkor för Nordic Mines

Börs Nordic Mines och amerikanska Firesteel har kommit överens om ändringar av den överenskommelse i form av en avsiktsförklaring som undertecknades den 7 juni avseende etablering av ett samriskbolag

. Firesteel kommer i ett senare skede att investera ytterligare pengar i samriskbolaget och erhålla en större ägarandel.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I linje med tidigare information ska Firesteel först investera 18 miljoner kanadadollar och äga 51 procent av samriskbolaget Nordic Mines Marknad.

"Efter investeringen kommer Firesteel att förvärva ytterligare 9 procent genom att investera 4 miljoner kanadadollar vid en produktion av 5.000 uns guld. Firesteels ägande kommer då att vara 60 procent", uppges det.

Resterande ägarskap i Nordic Mines Marknad kommer att förvärvas till verkligt marknadsvärde när gruvan är åter i full produktion, heter det vidare.

I pressmeddelandet den 8 juni uppgavs att parterna avsåg teckna ett juridiskt bindande avtal senast den 25 juni.

Den uppdaterade överenskommelse som meddelades den 16 juni är i detta läge en avsiktsförklaring, uppger Torbjörn Bygden, ansvarig för investerarrelationer vid Nordic Mines, för Nyhetsbyrån Direkt.

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -