Dagens nya aktierekar

Börs Atlas Copco och H&M finns bland aktierna med nyra riktkurser eller rekommendationer.

UBS höjer sin riktkurs på vitvarubolaget Electrolux från 250 till 320 kronor. Samtidigt upprepas rekommendationen köp för vitvarubolaget, vars B-aktie stängde på kursen 284 kronor i fredags. Det framgår av en analys daterad måndagen den 19 juni.

Investmentbanken anför tre huvudskäl till den bibehållna köprekommendationen. Det första skälet är hållbarheten i kostnadsbesparingarna bortom 2017.

Det andra är att styrka i Electrolux balansräkning medför ytterligare möjligheter kring samgåenden och förvärv.

Den tredje faktorn som UBS lyfter fram är att vitvarubolaget kan komma att ta tillbaka marknadsandelar på den brasilianska marknaden.

Credit Suisse sänker riktkursen för H&M till 185 kronor från 200. Rekommendationen är alltjämt underperform. Det framgår av en analys.

Morgan Stanley höjer riktkursen för Com Hem till 130 kronor, från 120. Rekommendationen är alltjämt övervikt.

Swedbank höjer sin rekommendation för Atlas Copco till köp från neutral. Riktkursen höjs till 370 från 355 kronor. Det skriver Bloomberg News. Atlas Copco A stängde på kursen 328:90 i fredags efter en uppgång på 2 procent. Det var den största uppgången i OMXS30 och följde på att Carnegie höjde sin rekommendation för aktien till köp från behåll, med riktkursen höjde från 350 till 380 kronor.

RBC Capital Markets inleder bevakning av Hansa Medical med rekommendationen outperform och riktkurs 310 kronor. Rekommendationen är dock behäftad med en så kallad spekulativ risk. Det framgår av en analys. I fredags slutade Hansa Medical-aktien på 199:50 kronor.

Barclays inleder bevakning av Essity med rekommendationen jämvikt och riktkurs 250 kronor. Det rapporterar Bloomberg News.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -