H&M-utköp och SvD:s dagliga Jas-text

Nyheter i korthet Här är morgonens nyheter i ett svep

BUDGETORO. Ekonomer som professor Lars Calmfors och Swedbanks chefekonom Anna Breman dömer ut alliansens hot om att stoppa tre skattehöjningar. Och enligt DI:s källor var det bara ytterst motvilligt som Moderaterna gick med på Liberalernas linje. (DI)

H&M-UTKÖP? H&M-aktiens svaga utveckling ökar enligt DN spekulationerna om att familjen Persson är på väg att köpa ut bolaget från börsen. Enligt Swedbankanalytikern Stefan Olsson skulle det handla om cirka 225 miljarder kronor, "otroligt mycket pengar", men något som borde gå att lösa tekniskt och finansiellt. (DN)

5G-SKEPSIS. Det är tveksamt om telebolagen har råd med stora investeringar i nya nät, och ingen vet riktigt hur man ska tjäna pengar på 5G. Det hävdar Bengt Nordström, vd för konsultföretaget Northstream, i en intervju. (SvD)

MOT REKORDNOTERINGSÅR. Hittills i år har 15 bolag noterats på Stockholmsbörsen, och fortsätter det så här blir 2017 ett rekordår, enligt Nasdaqs europeiska noteringschef Adam Kostyál. (SvD)

GRIPEN FLYGER. Saab genomförde på torsdagen, och inte som planerat i höstas, sin första flygning med nya versionens Jasplan, Gripen E. Saabs förklaring till fördröjningen var att flygplansutvecklingen gått bättre än väntat och att en testflygning därför inte behövde genomföras så tidigt. (SvD)

SHB-INFORMATIONSCHEF SLUTAR. Handelsbankens informationschef Johan Lagerström lämnar sitt uppdrag för att arbeta med specialuppdrag åt vd Anders Bouvin, enligt ett pressmeddelande. Enligt vad DI erfar ska han även sluta som ordförande för bankens tv-satsning EFN. (DI)

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -