Heta Listan tror på strålning

Heta Listan Listan tappar två aktier på stop loss. In i värmen följer istället Alimak som stigit till en ny rekordnivå. Och Strålterapi är veckans nya förslag.

Kastvindarna på börsen har stökat till det lite på Heta listan, men det är inte tal om någon riktig kapsejs. Danska Simcorp (-5 procent) och Doro (-5 procent) lämnar listan efter att ha fallit ned till respektive stop loss.

In på listan välkomnar vi Alimak som var en av förra veckans två kandidater. Aktien har i skrivande stund stigit 3 procent över vår ingångsnivå.

Simcorp och Doro var på fallrepet redan innan vi fick en liten rekyl på världens börser i slutet på förra veckan, men den allmänna nedgången hjälpte till att stjälpa aktierna över kanten.

I övrigt har den korta rekylen lämnat små avtryck på listan, och det glada humöret verkar redan tillbaka i börsrummet.

Henkel, DSV och Visa har backat något sedan förra onsdagen men det är ingeting som oroar i dagsläget. 3M har gått mot strömmen och steg till en ny högstanivå.

Här är veckans nya affärsförslag:

Raysearch

Trigger 262,00. Målkurs 300,15. Stop loss 248,00.

Strålterapibolaget Raysearch har figurerat på Heta listan tidigare. Bolaget verkar i inom ett område med hög tillväxt och stor potential, vilket syns i bolagets tillväxtsiffror och inte minst i kursutvecklingen på börsen.

Det medicinska behovet inom strålterapi förväntas öka stadigvarande de kommande åren, vilket innebär att bolaget kan motivera sin höga prislapp. Med en större marknadsandel förväntas intäkterna bli mindre volatila, skriver Börsveckan.

Fjolåret innehöll en organisk tillväxt över 30 procent och inledningen av 2017 har inte varit sämre. Visst, p/e 45 på årets resultat kan verka avskräckande men investerarna älskar tillväxtunder. Till bolaget fördel hör en stark balansräkning och nettokassa.

Köp aktien om den stiger över 262,00 kronor och sätt stopp vid 248,00 kronor.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -