Aktierna med köpsignaler

Teknisk analys Köp, neutral eller sälj? Investtechs tekniska analyser visar bland annat på köpsignal för ett pharmabolag.

OMX Stockholm PI ligger i stigande trendkanaler på kort och medellång sikt. Fortsatt uppgång signaleras. 

 

Kursen har format kortsiktiga motstånd vid cirka 592-595 punkter vilket kan begränsa nedsidan. Samtidigt finns stöd vid 553-577 punkter.

Investtechs kort- och långsiktiga hausseindex ligger på 56 respektive 58 punkter vilket indikerar att det råder en övervikt av optimister bland både kortsiktiga och långsiktiga investerare.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 71 procent, enligt Investtechs insiderbarometer, och andelen insiderköp för det senaste året ligger på 67 procent.

Juni har historiskt givit en genomsnittlig nedgång på 0,3 procent medan juli har givit en genomsnittlig uppgång på 2,1 procent. Läs mer om Investtechs forskning kring årstidsvariationer.

Indexet är tekniskt positivt på medellång sikt.

 

Karo Pharma AB har brutit ett tidigare motstånd vid 40 kronor. Det indikerar att de investerare som ansåg att aktien var dyr på dessa nivåer nu är borta. Det öppnar upp för fortsatt uppgång innanför trendkanalen.

Brottet stärks av hög volym. Dessutom innebär positiv volymbalans att detta är aktiens normala volymmönster - uppgång på hög volum och nedgång på låg volym. Det stärker den stigande trendkanalen på kort sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

 

Kappahl ligger i stigande trendkanaler på medellång och lång sikt vilket isolerat signalerar fortsatt uppgång.

Kursen har emellertid utlöst en säljsignal från en dubbeltopp-formation på lång sikt vilken enligt teknisk analysteori indikerar att pessimismen ökar och att aktien inleder en fallande trendkanal. Enligt Investtechs forskning har denna typ av säljsignal givit en genomsnittlig avkastning på -6,25 och -11,9 procentenheter mot referensindex på tre respektive tolv månaders sikt. Vi bör dock se en slutkurs under stödet vid 40 kronor för att detta skall ses som en säljsignal.



Kursutveckling köp- och säljsignaler från dubbelbotten- och dubbeltopp-formationer på Stockholmsbörsen identifierade av Investtechs automatiska algoritmer i långsiktiga kursgrafer. Grafen visar genomsnittlig kursutveckling efter köp- och säljsignaler från dubbelbotten- och dubbeltopp-formationer. Signalerna utlöses på dag noll. 66 handelsdagar motsvarar cirka tre kalendermånader. Den blåa kurvan är köpsignaler. Den röda kurvan är säljsignaler. Det färgade området är standardavvikelsen. Den svarta linjen är referensindex.

Trots att aktien ännu inte är övervägande negativ så finns det, med avseende på kvantitativa och tekniska förhållanden, bättre aktier att äga i dagens marknad.

Insiderhandeln är maximalt negativ efter att flera försäljningar rapporterats under året. Det understödjer den tekniska indikationen om ett trendomslag.

Investtechs rekommendation: Neutral

 

Netent AB ligger i en fallande trendkanal och fortsatt negativ utveckling innanför den indikeras.

Aktien har brutit en stödnivå vid 70 kronor vilket öppnar upp för fortsatt svag utveckling. Det finns dock stöd vid cirka 65,50 kronor där aktien vänt uppåt vid två tillfällen under de senaste 8 månaderna. Det kan begränsa nedsidan och en slutkurs under denna nivå kommer vara ytterligare en negativ signal.

Investtechs rekommendation: Svag sälj

 

Här får du veta mer om hur teknisk analys tolkas.

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -