Heta Listan: Pizza-succé i mål

Heta Listan Finska Kotipizza har belönat listan med en 22-procentig uppgång sedan mitten på april.. Sämre blev affärsförslaget Addlife. Veckans affärsförslag är en hisstillverkare och ett skogsbolag i stigande trend.

En och en halv månad tog det för Kotipizza att stiga över vår målkurs och vi bokar en vinst på knappt 22 procent. Där med lämnar aktien per automatik också listan.

Favoritmaten pizza säljer som aldrig förr i Finland. I maj ökade bolagets försäljning totalt med 18 procent och online med nästan 54 procent.

Förra veckan inledde vi bevakning på Addlife och D. Carnegie. Den senare har inledningsvis varit ett lyckat affärsförslag. Aktien har stigit drygt 2 procent över vår ingångskurs sedan förra veckan.

Addlife blev däremot för mycket för listan att hantera. Den tunna handeln gör aktien svängig. Lika snabbt som triggervillkoret uppfylldes tappade aktien höjd och slog i vår stop loss.

Listans amerikanska satsningar, Visa och 3M, fortsätter att tuffa uppåt och volatiliten har varit låg. Danska DSV har också levererat.

AF Gruppen har varit en surkart sedan intåget på listan i mars. Tålamodet är slut och aktien skrotas från Heta listan. Resultat av affären blev när plus minus noll inklusive utdelningar.

Här är veckans nya affärsförslag.

Holmen

Trigger 395,00. Målkurs 454,00. Stop loss 380,00.

Skogsbolaget Holmen handlas med en premie mot konkurrenter som Metsä, Stora Enso och UPM. Men en högre multipel är befogad med hänsyn till bolagets skogs- och energitillgångar. Holmen förvaltar en dryg miljon hektar skogsmark. Och vatten- och vindkraft som producerar 1,2 TWh per år.

Men cirka 70 procent av intäkterna kommer ifrån pappers- och kartongverksamheten. Pappersverksamheten är på dekis men de två kartongbruken, som fokuserat på konsumentförpackningar av god kvalitet, bör se ökad efterfrågan i takt med att distanshandeln ökar.

Analytikerna som följer bolaget förväntar sig en svag omsättningstillväxt i år, men ett vinstlyft på drygt 18 procent.  Nettoskulden motsvarar bara 16 procent av eget kapital. Kassaflödet är starkt och bolaget förväntas ge en direktavkastning högre än 3 procent.

Med sådana förutsättningar och givet rådande börsklimat och ränteläget finns goda chanser till uppvärdering. Även om priset på aktien redan är högre. Dessutom är den stigande trenden i aktien attraktiv. Köp Holmen om aktien stiger över 395,00 kronor, sätt stopp vid 380,00 kronor.

Alimak

Trigger 143,00. Målkurs 164,00. Stop loss 136,00.

Hisstillverkaren Alimak är världsledande på hissar och plattformar till byggsektorn. Tillverkningen sker i Sverige och Kina men leveranserna sker över hela världen.

Bolaget har en installerad bas på 66 000 enheter och livslängden på hissarna bedöms till upp till 30 år. Närmare 75 procent av intäkterna kommer från service, viket innebär att Alimak kan skörda frukten av den senaste tidens goda försäljning en lång tid framöver.

I år ska omsättningen stiga till 4,1 miljarder kronor, enligt SME Direkt. Nästa år ska intäkterna öka med ytterligare 13 procent. På årets förväntade resultat värderas aktien till p/e 22 men värdering sjunker till p/e 15 redan på nästa års vinst. Det säger en del om de höga förväntningarna på bolaget.

Köp aktien om den stiger över 143,00 kronor och sätt stopp vid 136,00 kronor.

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -