Aktierna med köpsignaler

Teknisk analys Investtechs tekniska analyser visar på köpsignaler för ett etikettbolag, och ett medicinteknikbolag. Men en annan aktie i den branschen får säljsignal.

OMX Stockholm PI ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Investtech algoritmer har dock identifierat ett kortsiktigt motstånd vid 593 punkter vilket gav en svag reakton ned under måndagen. Motståndet kan begränsa uppsidan på kort sikt men den stigande trendkanalen signalerar fortsatt uppgång på längre sikt.

Investtechs kort- och långsiktiga hausseindex ligger på 57 punkter vilket indikerar att det råder en övervikt av optimister bland både kortsiktiga och långsiktiga investerare.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 73 procent, enligt Investtechs insiderbarometer, och andelen insiderköp för det senaste året ligger på 67 procent.

Juni har historiskt givit en genomsnittlig nedgång på 0,3 procent medan juli har givit en genomsnittlig uppgång på 2,1 procent. Läs mer om Investtechs forskning kring årstidsvariationer.

Indexet är tekniskt positivt på medellång sikt.

 

Xvivo Perfusion AB visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal. Fortsatt positiv utveckling indikeras, och det finns stöd vid golvet på trendkanalen samt vid 95 och 89 kronor.

Kursen har stigit på hög volym de senaste dagarna vilket bidragit till att RSI – som mäter styrka i uppgångar i förhållande tull styrka i nedgångar – enligt traditionell analysteori anses vara överköpt. Investtechs forskning visar dock att aktier med högt RSI fortsätter att stiga även på längre sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

 

Nilörngruppen ligger i en stigande trendkanal och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Historiskt har aktier i stigande trendkanaler presterat en genomsnittlig meravkastning mot referensindex på 1,9 procentenheter på tre månaders sikt.

Under måndagen pressade aggressiva köpare upp kursen över en tidigare toppnivå strax under 105 kronor. Det indikerar att optimismen bland investerare fortsätter att öka vilket öppnar upp för fortsatt uppgång.

Positiv volymbalans - hög handelsvolym på dagar med uppgång och låg handelsvolym på dagar med nedgång - stärker den stigande trenden på kort sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

 

Elekta B har brutit ned genom golvet i en stigande trendkanal. Det indikerar i första skedet en svagare stigningstakt och en kommande utveckling i linje med index. Brottet skedde på hög volym och resulterade dessutom i att ett tidigar stöd vid 84 kronor brutits vilket öppnar upp för fortsatt svag utveckling.

Den volatila utvecklingen gör att aktien kan få kortsiktiga rekyler upp, i första hand mot motståndet vid 84 kronor. Kortsiktig svaghet i form av negativ volymbalans och svagt momentum ökar risken för fortsatt nedgång, i första hand till stödet vid 73 kronor.

Investtechs rekommendation: Svag sälj


Här får du veta mer om hur teknisk analys tolkas.

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -