Heta Listan renoverar i portföljen

Heta Listan Två veckor har passerat sedan förra publiceringen. Aktierna på listan håller fortet och nu laddar vi om med två nya spännande kandidater.

Vid senaste publiceringen av Heta Listan, förr två veckor sedan, förväntades en rekyl ner efter vårens långa uppgång och inga nya kandidater presenterades därför. I det korta perspektivet fick vi rätt, då en ny Trump-skandal utlöste ett miniras på världens börser. Återhämtningen var dock kvick.

Aktierna som redan finns med på listan har hållit fortet med små skillnader i avkastning mot situationen den 17 maj.

Till de positiva nyheterna hör att amerikanska 3M stigit till en ny rekordhögsta nivå. Danska DSV har gjort det samma.

Under lupp ligger AF Gruppen, Simcorp och Doro. Tre aktier på listan som inte riktigt håller måttet. De förblir på listan så länge, men om inte bättring kommer hänger alla tre löst.

Denna vecka breddar vi med två nya affärsförslag, ett Life Science-konglomerat och en miljonprogramsförädlare.

Addlife

Trigger 191,00. Målkurs 220,00. Stop loss 184,00.

Addlife är en avknoppning från teknikkoncernen Addtech som fokuserat på investeringar i Life Science bolag.  Portföljen består av cirka 30 nordiska dotterbolag som agerar självständigt. Affärsmodellen är ärvd från Addtech men bolagen är aktiva i nischer som diagnostik, biomedicinsk forskning och laboratorieanalys. Bolaget har en målsättning om att växa rörelseresultatet med 15 procent årligen och dela ut 30-50 procent av resultatet efter skatt.

Vi sätter bevakning på aktien för utbrott på ovansidan med trigger kurs 191,00. Stop loss placeras vid 184,00 kronor.

D. Carnegie

Trigger 126,00. Målkurs 145,00. Stop loss 120,00.

D. Carnegie köper fastigheter i miljonprogrammen och höjer standarden för de boende som vill. Kontentan av det blir saftiga hyreshöjningar och bättre avkastning på investerat kapital. Då kan fastighetsvärdet också skrivas upp. Under fjolåret kunde substansvärdet skruvats upp med hela 40 procent.

Bolaget verkar i de bästa av världar. Det råder bostadsbrist kring storstäderna och lönsamma fastigheter värderas skyhögt. Samtidigt oroar möjliga räntehöjningar. Men renoveringsbehovet är stort i miljonprogrammen byggda på 60-70 talet. Och de boende är generellt positiva till att få höjd standard.

Bolaget håller högt tempo på renoveringsarbetet och jobben görs oftast i takt med att kontrakten omsätts. Under fjolåret renoverades 1 253 lägenheter, väl över målet om 1 000 lägenhetsuppfräschningar per år.

Köp aktien om den stiger över 126,00 kronor och sätt stopp vid 120,00 kronor.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -