Bonds, Eltel och farliga fastigheter

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

HETA OBLIGATIONER. Intresset för företagsobligationer växer snabbt och 2017 ser ut att bli ett rekordår för en marknad som i Sverige verkat i skuggan av aktier. Låga räntor och ökat intresse för fastighetssektorn eldar på. (DI)

FARLIGA FASTIGHETER PÅ FIRST NORTH. En trio riskbyggen återfinns bland fastighetsbolagen på First North. DI pekar på nykomlingen SBB samt Agora och Amasten. (DI analys)

INGET CHICKEN RACE. Statsminister Stefan Löfven ser gärna att Nordeas huvudkontor blir kvar i Sverige och vill inte ha ett chicken race mellan regeringen och Nordea om resolutionsavgiften. (DI)

SKATTEBROMS. En kommunalskattebroms skulle göra det lönsammare att arbeta, och bromsen minska statsbidragen till de kommuner och landsting som höjer skatten, föreslår KD. (DN)

SÄNKT SKATT. Gärna avtrappat ränteavdrag, men först en rejäl sänkning av reavinstskatten för bostäder, anser svenskarna enligt en opinionsmätning. (DI)

ELTEL-HÄRVAN FORTSÄTTER. Tidigare vd:n Axel Hjärne har startat en rättsprocess mot Eltel och kräver att löneutbetalningarna återupptas. (DI)

STÖKIG STÄMMA VÄNTAS... Allt talar för en stökig stämma på torsdagen då ilskan hos flera av Eltels storägare växer. (SvD)

NYA TURER I JAS GRIPEN-AFFÄREN. Försvarskoncernen Saab tecknade ett avtal med den man som pekas ut som huvudmisstänkt i korruptionshärvan kring Jas Gripen-affären med Sydafrika i slutet av 1990-talet, enligt Kalla Fakta. (SvD)

KRITIKEN KVAR. Kritiken mot Trumps rådgivare och svärson Jared Kushners kontakter med ryska företrädare minskar inte och experter varnar för hot om utpressning. (DN)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -