Kinnevik i storbolagstäten

Börs Stockholmsbörsen handlades initialt i en oregelbunden tendens. Handelsaktiviteten var låg mot bakgrund av stängda London- och Kinabörser, och även bankhelgdag i USA.

OMXS30 var ned 0,1 procent till nivån 1.634 vid 10.15-tiden, då omsättningen hade nått cirka 1,8 miljarder kronor. Nordea, Swedbank och H&M var mest omsatta aktier.

I Nordeas fall lyftes omsättningen på strax under 300 miljoner kronor av tre av Nordea Bank Finland internt mäklade poster på sammanlagt cirka 187 miljoner kronor.

Kinnevik tog täten i OMXS30 efter ett upprepat starkt köpråd från Swedbank, men uppgången var inte mer än knappt 1 procent. Telia, Astra Zeneca och Nordea låg på rulle med cirka plus 0,4 procent.

Fingerprint Cards intog jumboplatsen, minus 1,0 procent, och Sandvik, Volvo och Lundin Petroleum backade samtliga omkring 0,5 procent.

Utanför indexet var Lundin Mining sämsta storbolag på minus drygt 2 procent efter en lika stor uppgång i fredags. Bostadsutvecklaren Bonavas uppgång på en procent räckte för att inneha ledartröjan, efter en lika stor nedgång i fredags.

På midcaplistan steg Wilson Therapeutics och Lagercrantz omkring 7 procent efter köpråd i Börsveckan respektive Dagens Industri.

Rapporterande Instalco belönades med en uppgång på drygt 3 procent till 68:25 kronor, efter organisk tillväxt på 9 procent under det första kvartalet. Installationsbolaget debuterade på midcaplistan den 11 maj efter en teckningskurs på 55 kronor.

Hoist Finance backade drygt 2 procent efter en rekommendationssänkning från köp till behåll från Pareto. Nedgången dämpades möjligen av att Moody's har höjt sitt kreditbetyg för ett dotterbolag till skuldhanteringsbolaget.

På First North rusade medicinteknikbolaget Nexstim omkring 30 procent till 2:62 kronor i intensiv handel. Den 24 maj publicerade analyshuset Goetz Partners en analys av bolaget med rekommendationen outperform och riktkursen 0:93 euro, motsvarande drygt 9 kronor.

Leo Vegas steg 9 procent till 57:50 kronor efter ett köpråd från Handelsbanken, som har tagit upp spelbolaget till bevakning med riktkursen 75 kronor.

Cassandra Oil, också det listat på First North, backade initialt som mest 28 procent efter en kraftig brand i helgen, men efter en timme var nedgången begränsats till minus 3 procent.

Bolagets reaktor blev visserligen lågornas rov, men skadorna bedöms täckas av försäkringar och hoppets låga om att starta ett projekt i Danmark till hösten brinner oförtrutet.

Aktietorgsdebutanten Ayima, verksamt inom söktjänster och digitala marknadsföringsstrategier, handlades ned 12 procent från teckningskursen 21 till 18:40 kronor.

På samma lista steg App Spotr, verksamt med en plattform för att bygga appar, drygt 20 procent efter att ha aviserat ett avtal i Asien med Dave Wu och Novel Unicorn, samma bolag som samarbetar med MyFC om ett stort Kina-avtal för deras del.

Diagram: OMXS30 2017-05-29

image

Källa: Infront

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -