Nordeaflytt, Jas och Volvo-möte

Nyheter i korthet Här är morgontidningarnas nyheter i ett svep.

ERICSSONSAMTAL. Finansmannen Christer Gardell träffade på tisdagen Ericssons styrelseordförande Leif Johansson. Bakgrunden till mötet ska enligt uppgift handla om att aktivistfonden Cevian har satt ögonen på Ericsson. (DI)

FINLANDSFLYTT. Flera analytiker ser en flytt av Nordeas huvudkontor till Finland som mest troligt. Det redan stora danska banksystemet uppges tala emot en flytt till Danmark. (DI)

GRIPENINTRESSE. Indonesien förhandlar om ett köp av tolv Gripenplan. Landets försvarsminister gav dock inget besked om när ett beslut i frågan kan tas. (SVD)

NOG! Regeringen öppnar för en begränsning av konflikträtten på arbetsmarknaden, en direkt följd av den kostsamma konflikten i Göteborgs hamn. (DN)

INVESTERARMÖTE. Volvo Cars har haft ett investerarmöte i Stockholm som av en källa med insyn beskrivs som "en kick off med viktiga investerare inför en börsnotering senare i år". (DI)

ALTERNERINGSÅR. Regeringen ska utreda möjligheten att införa ett alterneringsår. Som innebär att en person arbetar ihop ersättning för ett år som används för personlig utveckling, studier, att starta eget företag eller att pröva ett annat arbete. (DN-Debatt)

AVFÄRDAR. Bostadsminister Peter Eriksson avfärdar kritiken mot regeringens byggsubventioner. Han anser att stödet både ger fler och billigare bostäder. (DI)

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -