Dagens nya aktierekar

Börs ABB och MTG finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

Exane BNP Paribas sänker sin rekommendation för ABB till neutral från outperform. Riktkursen sänks till 24 från 25 schweizerfranc. Det skriver Bloomberg First Word. Den nya riktkursen motsvarar 214 kronor. ABB stängde på 217:90 kronor i Stockholm i måndags.

SEB har lagt till mediebolaget MTG till sin lista över "Swedish stars" - svenska stjärnor. MTG-aktien har inte följt med marknadens utveckling i övrigt hittills i år, noterar SEB, som ser tre huvudsakliga förklaringar till detta.

En är att MTG inte har gynnats av en sektorrotation till cykliska aktier, en annan att det har varit en oro kring omförhandlingarna av sändningsrättigheterna för Champions League. Viktigast är dock ett svagt resultat för e-sports- och gamingdelen MTGX för det första kvartalet.

Sektorrotationen kan MTG inte göra mycket åt, resonerar SEB, men rättigheterna till Champions League är nu säkrade till bättre villkor än väntat. Vad gäller MTGX tror banken på en förbättring.

"Vi tror att framsteg för MTGX kan bli en annan 'trigger'. Potentialen är betydlig och återspeglas inte fullt ut i våra estimat", skriver SEB.

Banken räknar med att kostnadstrenden för MTGX kan komma att vändas redan i det andra kvartalet, och att enheten inklusive Innogames kan bli lönsam under det fjärde kvartalet 2017.

SEB höjde rekommendationen för MTG till köp, från tidigare behåll, den 18 maj.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -