Aktierna med köpsignaler

Teknisk analys Investtechs tekniska analyser visar på köpsignaler för en operatör och en e-handlare. En fastighetsaktie får säljsignal.

OMX Stockholm PI ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt vilket indikerar att optimismen ökar stadigt. Fortsatt uppgång innanför trendkanalen indikeras. 

Ett kortsiktigt motstånd har formats vid 593 punkter. Vid fortsatta reaktioner tillbaka är det stöd vid cirka 553-564 punkter.

Investtechs kort- och långsiktiga
hausseindex ligger på 52 respektive 57 punkter vilket indikerar en jämvikt bland optimister och pessimister bland kortsiktiga investerare och en övervikt av optimister bland långsiktiga investerare.

Andelen insiderköp
på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 74 procent, enligt Investtechs insiderbarometer, och andelen insiderköp för det senaste året ligger på 67 procent.

Maj har historiskt
givit en genomsnittlig uppgång på 0,8 procent och juni en genomsnittlig nedgång på 0,3 procent. Läs mer om Investtechs forskning kring årstidsvariationer.

Indexet är tekniskt positivt på medellång sikt.

 

Qliro Group AB ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Kursen ligger nära taket i trendkanalen och ett brott genom denna kommer signalera en starkare stigningstakt.

Kursen steg på hög volym under fredagen och aktien har brutit ett tidigare motstånd vid 14.20 kronor. Brottet indikerar att de investerare som ansett att aktien varit dyr på dessa nivåer nu har sålt sina aktier.

RSI – som mäter styrka i uppgångar i förhållande till styrka i nedgångar – är över 70 vilket indikerar att köptrycket är högt och att många investerare är på väg in i aktien.

Insiderhandeln är positiv efter att tre köp rapporterats under maj månad.
Investtechs rekommendation: Köp

 

Telia Company AB har brutit upp genom taket på den stigande trendkanalen och signalerar med det en starkare stigningstakt.

Kursen har också passerat tidigare motstånd mellan 38,40-39 kronor vilket öppnar upp för fortsatt uppgång och det finns nu stöd vid 38,40 kronor vid reaktioner tillbaka.

Nästa motstånd
är strax under 44 kronor på lång sikt vilket indikerar att uppsidan är stor i förhållande till nedsidan och dagens kurs kan vara en god ingångskurs med avseende på risk reward.
Investtechs rekommendation: Köp

 

Besqab AB ligger i en fallande trendkanal på medellång sikt och fortsatt negativ utveckling innanför den indikeras.

Kursen har dessutom brutit halslinjen i en huvudskuldra-formation på medellång till lång sikt. Historiskt har aktier med säljsignaler från huvudskuldra-formationer på lång sikt presterat en underavkastning mot referensindex på knappt fyra procentenheter på tre månaders sikt.

Det finns fortsatt stöd vid 176 kronor på kort till medellång sikt. Negativ volymbalans försvagar dock aktien på kort sikt och ett brott genom 176 kronor kommer öppna upp för forstatt nedgång.
Investtechs rekommendation: Sälj

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -