Dagens nya aktierekar

Börs Stillfront och CLX finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

Spelutvecklaren Stillfronts rapport för det första kvartalet var på den svaga sidan, med både försäljning och ebitda lägre än väntat. Det konstaterar Pareto Securities enligt en färsk analys.

Ljuspunkter saknas dock inte, menar Pareto, som sänker riktkursen till 100 kronor från tidigare 110 kronor, men upprepar sin köprekommendation för aktien.

"På den positiva sidan guidas Siege Titan Wars nu för ett globalt släpp i mitten eller slutet av juni, och Conflict of Nations lanseras för närvarande i full skala", skriver mäklarfirmans analytiker i en dagsfärsk analysuppdatering. Därtill förefaller bolagsledningen se positivt på möjligheterna till förvärv, något som Pareto tror kan hända inom en snar framtid.

Carnegie höjer riktkursen för CLX till 130 kronor från 115 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.  

SEB Equities har tagit upp bevakning av bostadsutvecklaren SSM med rekommendationen behåll och riktkursen 62 kronor. Det skriver Bloomberg News. SEB agerade tillsammans med ABG Sundal Collier finansiell rådgivare vid börsintroduktionen av SSM. 

Läs också Börsveckans nya köpråd

Läs också DI: Sälj dopad Skistaraktie

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -