Aktierna med köpsignaler

Teknisk analys Investtechs tekniska analyser visar på köpsignal för ett fastighetsbolag och ett medicinteknikbolag. Ett biometribolag får säljsignal.

OMX Stockholm PI har brutit taket i en stigande trendkanal vilket signalerar en starkare stigningstakt. RSI - som mäter styrka i uppgångar i förhållande till styrka i nedgångar - är över 70 vilket indikerar att momentum är positivt och att många investerare är på väg in på börsen. 

Vid reaktioner tillbaka finns det stöd vid cirka 553-564 punkter och det saknas horisontellt motstånd över dagens nivå vilket öppnar upp för fortsatt uppgång.

Investtechs kort- och långsiktiga hausseindex ligger på 59 respektive 58 punkter vilket indikerar en övervikt av optimister bland både kortsiktiga och långsiktiga investerare.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden och för det senaste året är 67 procent, enligt Investtechs insiderbarometer.

Årsmässigt har vintern och våren varit en positiv period på Stockholmsbörsen. Under perioden 1987-2015 har börsen visat en positiv utveckling varje månad från oktober till och med maj. Läs mer om Investtechs forskning kring årstidsvariationer.

Indexet är tekniskt positivt på medellång sikt.

 

C-RAD AB har legat i en stigande trendkanal under det senaste året och aktien har dubblat sitt värde sedan slutet av maj förra året.

Uppgången fortsatte inför och efter att bolaget redovisade sin delårsrapport för det första kvartalet den 28 april och kursen har brutit upp genom ett tidigare motstånd vid 16 kronor vilket öppnar upp för fortsatt positiv utveckling innanför trendkanalen.

Positiv volymbalans - hög omsättning på dagar med uppgång och låg omsättning på dagar med nedgång - stärker den stigande trendkanalen på kort sikt.

Insiderhandeln är positiv efter att fyra köp rapporterats under året.
Investtechs rekommendation: Köp

 

Hemfosa Fastigheter AB har brutit taket i en rektangelformation efter att aggressiva köpare pressat upp kursen genom ett tidigare motstånd vid cirka 85,70 kronor. Formationen indikerar att det nu råder en övervikt av optimistiskt inställda investerare och att aktien inleder en stigande trend.

Det finns flera stöd under dagens nivå, mellan cirka 77-85,80 kronor vilket kan begränsa nedsidan. Samtidigt är nästa motstånd vid 98 kronor vilket indikerar att uppsidan är stor i förhållande till nedsidan och dagens kurs kan vara en god ingångskurs med avseende på risk reward.

Positiv volymbalans stärker aktien på kort sikt.
Investtechs rekommendation: Köp

 

Precise Biometrics har brutit golvet i en närmast horisontell trendkanal på medellång sikt vilket historiskt varit en klart negativ signal. Enligt Investtechs forskning har aktier på Stockholmsbörsen som brutit ned från horisontella trendkanaler presterat en genomsnittlig underavkastning mot börsen på 5,5 procentenheter på tre månaders sikt.

Brottet stärks av hög volym. RSI har brutit under 30 vilket indikerar att momentum är svagt och att många investerare är på väg ut ur aktien.

Bolaget redovisar en delårsrapport den 16 maj.
Investtechs rekommendation: Sälj

Här får du veta mer om hur teknisk analys tolkas.

Läs också: Dagens nya aktierekar

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -