Securitas ökar försäljningen

Börs Securitas redovisar ett rörelseresultat före avskrivningar, ebita, på 1.051 miljoner kronor för det första kvartalet 2017.

Analytikernas prognos var ett rörelseresultat före avskrivningar på 1.078 miljoner.

Försäljningen uppgick till 22.491 miljoner kronor. Analytikerna hade räknat med en försäljning på 22.281 miljoner kronor.

Securitas förväntar sig en gradvis återhämtning av portföljverksamheten i Europa mot slutet av 2017.

Det skriver vd Alf Göransson i rapporten för det första kvartalet.

Securitas har tidigare, exempelvis i rapporten för det fjärde kvartalet 2016, pratat om en återhämtning vad gäller tillväxten i Europa under andra halvåret 2017.

Under det första kvartalet 2017 var den organiska försäljningstillväxten 0 procent (8), framförallt på grund av den lägre flyktingrelaterade tilläggsförsäljningen, förlusten av ett kontrakt på 400 miljoner kronor inom detaljhandel i Storbritannien i november 2016 och förlusten av kontraktet på 320 miljoner kronor inom flygplatssäkerhet på Arlanda Stockholm i februari 2017.

"Den organiska försäljningstillväxten var negativ i några större länder, medan många andra fortsatte att visa god organisk försäljningstillväxt", skriver Alf Göransson i rapporten.

Rörelsemarginalen i Europa sjönk till 5,0 procent (5,4), främst som en följd av högre kostnader i några länder då tilläggsförsäljningen steg till exceptionellt höga nivåer under 2016.

"Det har medfört viss operationell överkapacitet och negativ hävstångseffekt i några länder. Vi kommer att behålla en del av denna överkapacitet då vi förväntar oss en gradvis återhämtning av portföljverksamheten mot slutet av 2017, medan en del av överkapaciteten kommer att fasas ut", uppger Securitas i rapporten.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -