Aktierna med köpsignaler

Teknisk analys Investtechs tekniska analyser visar på köpsignal för ett fastighetsbolag och ett specialteknikbolag. Men ett spelbolag får rådet sälj.

OMX Stockholm ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Högt RSI indikerar att momentum är positivt och att många investerare är på väg in på börsen. Fortsatt uppgång indikeras och ett brott upp genom taket av trendkanalen kommer signalera en starkare stigningstakt.

Vid reaktioner tillbaka finns det nu stöd vid cirka 553-564 punkter och det saknas horisontellt motstånd över dagens nivå vilket öppnar upp för fortsatt uppgång.

Investtechs kort- och långsiktiga hausseindex ligger på 58 respektive 59 punkter vilket indikerar en övervikt av optimister bland både kortsiktiga och långsiktiga investerare.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 75 procent, enligt Investtechs insiderbarometer, och andelen insiderköp för det senaste året ligger på 67 procent.

Årsmässigt har vintern och våren varit en positiv period på Stockholmsbörsen. Under perioden 1987-2015 har börsen visat en positiv utveckling varje månad från oktober till och med maj. Läs mer om Investtechs forskning kring årstidsvariationer.

Indexet är tekniskt positivt på medellång sikt.

 

Invisio Communications steg på hög volym i samband med att bolaget redovisade sin delårsrapport för det första kvartalet. Kursen har brutit taket i en närmast horisontellt trendkanal och även utlöst en köpsignal från en rektangelformation efter brottet upp genom cirka 72,70 kronor.

Framförallt har aktier som brutit taket i horisontella trender presterat en stark utveckling de kommande tre månaderna med en genomsnittlig uppgång på 4 procentenheter över referensindex.

RSI - som mäter styrka i uppgångar i förhållande till styrka i nedgångar - är över 70 vilket indikerar att momentum är positivt och att många investerare är på väg in i aktien.

Insiderhandeln är maximalt negativ efter att två försäljningar rapporterats i mars. Avsaknaden av horisontellt motstånd och närheten till stödnivåer vid cirka 68-72 kronor gör dock att dagens kurs ändå kan vara en god ingångskurs med avseende på risk reward.

Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.
Investtechs rekommendation: Köp

 

Fast Partner ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. En stigande trendkanal innebär att investerare under en längre period valt att gå upp i pris för att komma in i aktien. Kursen har dessutom utlöst en köpsignal från en rektangelformation innanför den stigande trendkanalen vilket historiskt varit en god signal om fortsatt uppgång.

Aktien har positiv
volymutveckling vilket är ett sundhetstecken då detta historiskt visat sig stärka övriga tekniska indikatorer såsom trendkanaler och kursformationer.
Investtechs rekommendation: Köp

 

Betsson ligger i en fallande trendkanal på medellång sikt. Det innebär att investerare under en längre period har gått ned i pris för att komma ur aktien. Historiskt har aktier i fallande trendkanaler på Investtechs medellångsiktiga grafer presterat en underavkastning mot referensindex på 2 procentenheter på tre månaders sikt. Fortsatt svag utveckling innanför trendkanalen indikeras.

Kursen föll ytterligare
i samband med att bolaget redovisade en delårsrapport under torsdagen. Nedgången skedde på hög volym vilket indikerar att osäkerheten bland investerare ökar.
Investtechs rekommendation: Sälj

Här får du veta mer om hur teknisk analys tolkas.

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -