Dagens nya aktierekar

Börs Tobii, Biogaia och JM finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer. (Uppdaterad)

Danske Bank Markets höjer sin rekommendation för Tieto till köp från behåll. Riktkursen höjs till 32 från 28 euro.

Danske Bank Markets sänker sin rekommendation för SKF till behåll från köp. Det framgår av ett marknadsbrev.

UBS inleder bevakningen av Intrum Justitia med rekommendationen köp. Riktkursen är 392 kronor. Det skriver Reuters. På fredagsförmiddagen handlas aktien till 348 kronor.

Danske Bank Markets sänker sin rekommendation för hygien- och skogsbolaget SCA till behåll, från tidigare köp. Riktkursen är alltjämt 315 kronor. Det framgår av ett marknadsbrev.

Carnegie höjer sin rekommendation för Tobii till köp från behåll. Riktkursen sänks till 60 från 65 kronor. Det framgår av en analys.

SEB Equities inleder bevakning av Biogaia med en köprekommendation. Riktkursen sätts till 405 kronor. Det framgår av en analys. Riktkursen indikerar en kurspotential på nästan 18 procent jämfört med torsdagens stängningskurs på 344:50 kronor.

Swedbank höjer riktkursen för massa- och papperskoncernen Stora Enso till 125 kronor, från tidigare 115 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Swedbank höjer riktkursen för industrikoncernen Trelleborg till 225 kronor, från 205 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys daterad 27 april.

Morgan Stanley sänker sin rekommendation för SEB till jämvikt från övervikt. Riktkursen sänks till 107 från 108 kronor. Det skriver Reuters. SEB stängde på 100:50 kronor på torsdagen.

SEB Equities höjer sin rekommendation för Nordea till köp från behåll. Riktkursen höjs till 115 från 103 kronor.Det framgår av en analys.

SEB Equities sänker sin rekommendation för JM till sälj från behåll. Riktkursen höjs samtidigt till 276 från 265 kronor. Det framgår av en analys. JM stängde på 317 kronor på torsdagen.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Scandic Hotels till behåll från tidigare köp. Riktkursen höjs till 100 från 86 kronor. Det framgår av en analys. Scandic stängde på 101:50 kronor på torsdagen.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -