Thule: Mycket starkt kvartal

Börs Friluftsbolaget Thule redovisar ett rörelseresultat på 280 miljoner kronor för det första kvartalet 2017.

Förväntat enligt SME Direkt var ett rörelseresultat på 258 miljoner kronor. Här ingår en engångspost på -2 miljoner kronor.

Nettoomsättningen uppgick till 1.599 miljoner kronor, mot väntade 1.500.

Thule hade ett mycket starkt första kvartal, anser företagets vd Magnus Welander.

"2017 har börjat bra med en försäljningstillväxt om 14 procent (valutajusterat) för vår Outdoor&Bags verksamhet och med en bibehållen god lönsamhet", skriver Thule-chefen i delårsrapporten.

"Region Europe & ROW var återigen en stark motor i vår tillväxt och resultatet var över förväntan med en tillväxt om 17 procent (valutajusterat)", skriver Magnus Welander.

Han uppger sig även vara nöjd med att Region Americas levererade en tillväxt om 7 procent (valutajusterad) i kvartalet, trots en fortsatt allmänt utmanande marknadssituation för återförsäljarledet i USA.

Thule-koncernen redovisade ett rörelseresultat på 280 miljoner kronor för det första kvartalet.

"Vår EBIT förbättrades med 14 procent (valutajusterat) trots stora satsningar på tunga globala lanseringar inom resväskor och multisportvagnar, samt stora investeringar på produktutveckling. Detta visar att vi fortsatt har bra balans mellan lönsamhet och fokus på att driva långsiktig tillväxt", resonerar Magnus Welander.

Under perioden var utvecklingen i den europeiska husbils- och husvagnsmarknaden mycket positiv och Thule-chefen uppger sig vara mycket nöjd med att bolaget klarade av att leverera de snabbt ökande volymerna som både drevs av den heta marknaden och av fortsatt ökade marknadsandelar.

"Vi ser det inte som sannolikt att marknaden kan fortsätta med samma starka utveckling senare under året, men känner oss däremot trygga med att vi kommer fortsätta vinna marknadsandelar med vårt starka produkterbjudande", heter det.

Sport&Cargo Carriers fortsatte utvecklas mycket väl i regionen och den stora lanseringen av en helt ny familj av Thule Chariot multisportvagnar har mottagits bättre än förväntat, uppger Magnus Welander vidare.

"Våra första insteg med Thule Subterra familjen av resväskor för den moderna affärsresenären har mottagits väl i marknaden och de första månadernas försäljning var lovande. Även inom Bags for Electronic Devices fanns ljuspunkter under kvartalet med tillväxt i väskor för dagligt bruk såsom mindre ryggsäckar och datorväskor", fortsätter friluftsbolagschefen.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -