Atlas Copco över prognoser

Börs Atlas Copcos rörelseresultat på 5,7 miljarder kronor slog förväntningarna. Och orderingången var mycket stark.Aktien steg ett par procent direkt efter rapporten.

Verkstadsbolaget Atlas Copco redovisar ett rörelseresultat om 5.711 miljoner kronor för det första kvartalet 2017 (4.170), vilket gav en rörelsemarginal på 20,4 procent (18,6).

Analytikernas snittprognos för rörelseresultatet uppgick till 5.305 miljoner kronor och till 20,2 procent för rörelsemarginalen.

Justerat rörelseresultat blev 5.878 miljoner kronor, vilket kan jämföras med SME konsensus som var 5.306 miljoner kronor.

Försäljningen uppgick till 28.027 miljoner kronor för perioden (22.453). Här låg SME Direkts konsensusprognos på 26.319 miljoner kronor. Orderingången var 31.710 miljoner kronor (23.950), mot väntade 28.057 miljoner.

Den sammantagna efterfrågan på Atlas Copcos utrustning och service förväntas förbättras något under det andra kvartalet i år jämfört med det första.

Det skriver Atlas Copco i kvartalsrapporten under rubriken "Marknadsutsikter på kort sikt".

Prognosen inför det första kvartalet var en något förbättrad efterfrågan, efter fyra kvartal i rad med en förutspådd sidledes utveckling.

Atlas Copcos orderingång steg med 18 procent organiskt i det första kvartalet och det var den största ökningen sedan andra kvartalet 2011.

"Vi ser en positiv trend inom alla våra verksamhetsområden", skriver avgående Ronnie Leten i en kommentar till rapporten.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -