Tre aktier med köpsignaler

Teknisk analys Investtechs tekniska analyser visar på köpsignaler för tre aktier, däribland en svensk klassiker och ett investmentbolag.

OMX Stockholm PI steg cirka två procent under måndagen och indexet har därmed passerat tidigare motstånd vid cirka 564 punkter samt nått en ny all time high. 

Vid reaktioner tillbaka finns det nu stöd vid cirka 553-564 punkter och det saknas horisontellt motstånd över dagens nivå vilket öppnar upp för fortsatt uppgång innanför den stigande trendkanalen.

Investtechs kort- och långsiktiga hausseindex ligger på 58 punkter vilket indikerar en övervikt av optimister bland både kortsiktiga och långsiktiga investerare.

Andelen insiderköp
på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 73 procent, enligt Investtechs insiderbarometer, och andelen insiderköp för det senaste året ligger på 67 procent. Det indikerar att insiders generellt anser att deras bolag är köpvärda.

Årsmässigt har vintern och våren varit en positiv period på Stockholmsbörsen. Under perioden 1987-2015 har börsen visat en positiv utveckling varje månad från oktober till och med maj. Läs mer om Investtechs forskning kring årstidsvariationer.

Indexet är tekniskt positivt på medellång sikt.



 

Inwido AB visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal och uppgången fortsatte i samband med att bolaget redovisade en delårsrapport under måndagen. Fortsatt positiv utveckling innanför trendkanalen indikeras.

Vid reaktioner
tillbaka finns stöd vid 108-112 kronor vilket indikerar att investerare generellt anser att aktien är köpvärd på dessa nivåer, det kan begränsa nedsidan. Motståndet vid 112 kronor kan begränsa uppsidan, men ett brott kommer öppna upp för fortsatt uppgång.

Positiv volymbalans
– uppgång på dagar med hög omsättning och nedgång på dagar med låg omsättning - stärker aktien på kort sikt. RSI är också högt vilket indikerar att många investerare är på väg in i aktien.

Investtechs rekommendation: Köp

 

Sandvik steg på hög volym under måndagen i samband med att bolaget redovisade en delårsrapport. Uppgången resulterade i ett brott genom taket i en stigande trendkanal vilket siganlerar en starkare stigningstakt då aktier som brutit upp från stigande trendkanaler i genomsnitt presterat en överavkastning på 2,8 procentenheter mot referensindex på tre månader sikt, mot 1,9 procentenheter för aktier i stigande trendkanaler.

Brottet stärks av hög volym vilket indikerar att köparna är aggressiva och tror på fortsatt uppgång.
Investtechs rekommendation: Köp

 

Investor B har brutit taket i en stigandet trendkanal på medellång sikt vilket signalerar en starkare stigningstakt.

Brottet skedde i samband med att bolaget redovisade en delårsrapport under måndagen. Många investerare mottog rapporten positivt och dessa var villiga att gå upp i pris för att säkra aktier.

RSI - som mäter styrka i uppångar i förhållande till styrka i nedgångar - är över 70 vilket indikerar att momentum är positivt.
Investtechs rekommendation: Köp

Här får du veta mer om hur teknisk analys tolkas.


Adrian Axelsson, analytiker Investtech

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -