Förlust för börsnykomling

Börs Telefonitjänsteföretaget Sonetel, som First North-listades den 12 april, rapporterar ett rörelseresultat på minus 1,2 miljoner kronor för januari till mars i år

Det kan jämföras med en vinst på 0,2 miljoner kronor under motsvarande period i fjol - trots att intäkterna steg från 5,4 till 6,5 miljoner.

Det framgår av kvartalsrapporten för bolagets tredje kvartal i det brutna räkenskapsåret.

Bakom förlusten ligger enligt bolaget engångskostnader på 1,5 miljoner kronor. Dessa består av räntekostnader på cirka 0,8 miljoner kronor i samband med lösen av lån, kostnader för First North-anslutning på 0,1 miljoner kronor, rekryteringskostnader om cirka 0,4 miljoner kronor samt kostnader i samband med kontorsflytt i Indien på cirka 0,2 miljoner kronor.

Försäljningsökningen tillskrivs framför allt en ökning i antalet "Aktiva företag" med 54 procent, "samtidigt som snittkunden spenderade ca 16 procent mindre per månad".

Sonetel lämnar inga prognoser, men påpekar i ett utsiktsavsnitt i rapporten att förnyelseintäkter från kunder med ettårsabonnemang börjar komma in för första gången från och med april 2017. Det kan ge tillkommande försäljningsintäkter med upp till 0,4 miljoner kronor under räkenskapsårets sista kvartal (april-juni 2017) jämfört med föregående kvartal, förutsatt en hög andel förnyade abonnemang.

Sonetel har ett börsvärde på 96 miljoner kronor. Största ägare med 36 procent av bolaget var per den 12 april enligt Holdings vd Henrik Thomé med familj och bolag.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -