MTG: Kvartalsvinst landade på 166 Mkr

Börs Mediebolaget MTG:s resultat före skatt blev 166 miljoner kronor för det första kvartalet. Väntat var 173 miljoner kronor, enligt SME Direkt. (Uppdaterad)

Rörelseresultatet blev 183 miljoner. Väntat var 191 miljoner.

Försäljningen uppgick till 4.228 miljoner kronor. Här låg SME Direkts konsensusprognos på 4.244 miljoner kronor.

MTG:s intäkter i Norden var ett par procent högre än väntat i det första kvartalet och bolagets vd Jørgen Madsen Lindemann konstaterar att koncernens organiska tillväxt nu har överstigit 5 procent tre kvartal i rad. Samtidigt kom siffrorna för framtidshoppet MTGX in klart under snittförväntningarna.

MTG:s intäkter steg organiskt med 8 procent i det första kvartalet och i vd-ordet hänvisar Jørgen Madsen Lindemann främst till bolagets kärnverksamhet i Norden.

"I Norden ökade vår organiska försäljning med 11% och vårt rörelseresultat med 22%, vilket reflekterar de investeringar vi gjort i såväl våra traditionella produkter som i våra streamingtjänster. Viaplay har levererat ytterligare ett fantastiskt kvartal och Viafree expanderar snabbt sitt innehållserbjudande", skriver MTG-chefen.

Samtidigt växer MTGX, där bolagets digitala satsningar på bland annat e-sport, inte lika snabbt som analytikerna hade trott och där är förlusterna dessutom större än väntat. MTGX växte med 24 procent organiskt i det första kvartalet till intäkter om 292 miljoner kronor. Väntat var 339 miljoner kronor, enligt SME Direkt.

"MTG har från början av 2017 valt att inte längre inkludera prispengar inom esport där Turtle agerar som underleverantör i varken försäljning eller rörelsekostnader", skriver bolaget i rapporten som betonar att denna förändring inte har någon inverkan på rörelseresultatet. Om analytikerna har tagit hänsyn till denna förändring i sina försäljningsestimat för MTGX är inte klartlagt av Nyhetsbyrån Direkt.

Rörelseförlusten för MTGX uppgick till 88 miljoner kronor i det första kvartalet. Bolaget hänvisar till den "pågående expansionen inom esport". Väntat var en förlust om cirka 60 miljoner kronor.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -