FPC: Tre nya ledamöter valda

Börs Dimitrij Titov, Alexander Kotsinas och Ann-Sofie Nordh valdes in i Fingerprint Cards styrelse vid årsstämman, i enlighet med valberedningens förslag.

Valberedningens representant Tommy Trollborg, som var den som företrädde valberedningen vid stämman (och inte som i fjol huvudägaren och valberedningsledamoten Johan Carlström, som dock närvarade även vid årets stämma), sade att kompetens och inte aktieägande var vägledande när förslag på ledamöter togs fram.

Detta som svar på ett kritiskt påpekande från en närvarande aktieägare om att ingen av de nya ledamöterna, trots utfästelser om tilltro till bolaget från dessa när de presenterade sig, äger aktier.

Ett alternativt förslag på ny valberedning, föreslaget av aktieägaren Daniel Güner och med advokaten Biörn Riese som föreslagen valberedningsordförande, förföll: Daniel Güner hade enligt stämmoordföranden Axel Calissendorff hört av sig till honom inför stämman och sagt att han stödjer valberedningens förslag, ett förslag han ännu inte hade tagit del av när han skrev sitt eget förslag.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -